Haasteellinen viikonloppu Kouvolan SM- rallissa!

Haasteellinen viikonloppu Kouvolan SM- rallissa!

Rallybaron tiimin SM- osakilpailu Kouvolassa sisälsi haasteellisten hetkien lisäksi tyydyttävän lopputuloksen, kun Hyundai kuljettaja Jesse Turunen ajoi kilpailussa neljännelle sijalle. Turunen pokkasi mukaansa SM- sarjan kolmanneksi korkeimmat pisteet, vaikka parempaankin mies koki jääneen varaa,

– ensimmäisellä erikoiskokeella oli romua tien laidassa kuin Raatteen tiellä, niin auttamatta se vaikutti omaankin ajoon. Auto toimi tosi hyvin, siinä ei ollut moitittavaa perjantain jälkeen. Vain luottamus omaan tekemiseen oli kateissa. Siinä meni huomattavan pitkään ennen kuin sain juonesta kiinni, raportoi Turunen kisaansa.

Asetelma kisaan lähdettäessä oli Turuselle kaikkea muuta kuin optimaalinen. Haasteet alkoivat jo perjantaina, kun shakedownille suunniteltu testiajo jäi väliin Hyundaissa ilmenneen vian vuoksi. Näin ollen mies joutui starttaamaan kilpailuun kylmiltään, eikä väärän rengasvalinnan tekeminen sadekelille helpottanut urakkaa. Haasteisiin nähden miehen kisavauhti oli vähintäänkin kohtuullista. Turunen teki kelpo jälkeä varmalla ajolla ja sai kammettua itsensä kisan puolivälissä neljännelle sijalle, käyden taistelua Juha Saloa vastaan. Asetelma ei tästä enää muuttunut ja maalissa Turunen tiesi kertoa, kuinka kotiläksyjä tulevaa ajatellen jäi vähintäänkin riittävästi.

SM3- luokassa ajava Olli Pollari lähti kisaan isoin odotuksin, sillä hallitseva junioreiden suomenmestari ilmoitti hakevansa kilpailusta voittoa. SM -rallin paluu Kouvolan seudulle antoi haasteensa, sillä tiestö oli Pollarille tuiki tuntematon ja myös lähtönumero sai miehen mietteliääksi. Pollari starttasi reitille yhdessä kartanlukijansa Arto Ala-Kokkilan kanssa toisena kilpailijaparina,

– aamu lähti ihan mukavasti käyntiin vaikka murehdin irtosoran määrää näin keulalla ajettaessa. Tietyllä tavalla sade pelasti paljon, mutta siitä ei mitään suurta ratkaisijaa tullut. Varsinkin kun kisavauhti ei nyt ollut lähelläkään odotettua. Yksittäistä syytä en osaa sanoa mistä moinen.

Pollari sijoittui SM3- luokan 9. sijalle ja se oli hänelle ymmärrettävästi pettymys. Tätä nuori mies ei kuitenkaan jouda murehtimaan, sillä seuraavaksi Pollari suuntaa 14. kesäkuuta alkavaa Tulevaisuuden Tähti valintateisteihin!