Jonni Ruottunen tyytyväinen F- rallisarjan päätökseen Lapualla!

Jonni Ruottunen tyytyväinen F- rallisarjan päätökseen Lapualla!

Jonni Ruottunen starttasi F- rallisarjan viimeiseen osakilpailuun Lapualla odottavin mielin. Runsaiden vesisateiden liukastamat tiet asettivat ilmaan isoja kysymysmerkkejä, eikä lakeuksien tiet muutoinkaan lukeudu miehen suosikkeihin,

– rytmistystä on täällä vaikea löytää, tien luonne voi muuttua tuosta vaan kilometrin peltosuorasta metsän siimeksessä mutkittelevaan syheröön. Kulman, tai lakeuksilla puhuttaessa, ladon takaa eteen voi tulla mitä vaan, pohti Ruottunen ennen reitille lähtöä.

Itse kilpailu käynnistyi miehellä tahmeasti, rengas ei purrut tiehen ja pintaa kertynyt muta vei herkästi jalan kaasulta jarrulle. Kartanlukija Mikko Niemelän kanssa asetettu tavoite maaliin pääsystä oli tarkoitus toteuttaa, vaikka sijoitus saavuttaessa huoltoon yleiskilpailun 13. sijalla ei ilon kiljahduksia aiheuttanut. Ajamisessa oli selvää taktikoinnin makua.

Iltapäivä sisälsi 4 erikoiskoetta, joilla Ruottunen toteaa löytäneensä lähes täydellisen fiiliksen ajamiseen. Huollossa tehty päätös rengasvalinnasta siivitti hyvään vauhtiin ja mies aloitti nousujohteisen kirin. Tämän johdosta sijoitus nousi kohisten ja mies kävi tiukkaa vääntöä Janne Prustin sekä Petteri Salmisen kanssa. Prusti joutui Ruottusen edessä nöyrtymään, mutta Salmisen tavoittamiseksi matka loppui kesken ja mies jäi maaliin saavuttaessa vain +2,4 s. Salmisesta,

– kyllä se vähän sylettää, kun jäi niin vähästä kiinni. Olisi ollut kippo tarjolla, mutta ei sitä tällä kertaa tavoitettu. Melko puhdas kisa, ei erikoisia tapahtumia tai muuta hässäkkää, joten kyllä lopputulos on paljon parempi kuin tavoite oli. Eli tyytyväinen mies täytyy olla!