Olli Pollari toi valoa tiimin haasteelliseen viikonloppuun Riihimäellä!

Olli Pollari toi valoa tiimin haasteelliseen viikonloppuun Riihimäellä!

SM1: Jesse Turunen yllätti rallkansan ja myös itsensä, ilmoittettuaan itsensä kilpailun voittojahtiin Hyundai i20 R5 autollaan. Turunen asetteli aamulla sanansa maltilla ja koki, että Tahkon viidettä sijaa lähdetään parantamaan. Harppaus tästä ajatuksesta olikin melkoinen, sillä mies johti kisaa kahden erikoiskokeen jälkeen. Liekö vauhdin hurma kasvanut ja erikoiskokeella kolme Turunen ajautui leveäksi risteyksen jätössä kolhien takarenkaan poikkiteloin. Tämä ei kuitenkaan juuri menoa haitannut, vaan mies tykitti uskomattoman ajan kelloon jääden erikoiskokeen pohja-ajasta vain + 3,1 s. Ja tämä siis kolmella renkaalla! Jessen kisa sai kuitenkin harmillisen lopun erikoiskokeella viisi, kun autoon iski mekaaninen vika ja auto oli ajettava sivuun. Tätä ennen mies jahtasi kärkipaikkaa +0,4 s. erolla kilpailua johtaneeseen Skoda kuljettaja Marko Mäntyyn. Epäonnesta huolimatta tiimi sai runsaasti näkemystä siihen, missä ajallisesti ollaan ja mitä jatkossa voidaa odottaa!

SM2: Tommi Järvisen taival päättyi erikoiskokeella seitsemän rajuun ulosajoon ja miehistö sai seuraavaksi siirtyä kilpa-autosta kohti terveydenhuollon toimenpiteitä. Onneksi henkilövahingoilta vältyttiin ja miehet raportoivat olevansa kunnossa. Ulosajon Tommi otti täysin omaan piikkiinsä; vaihde missi vei auton hurjaan liippiin, joka päättyi penkalle heittäen auton ympäri. Ennen keskeytystä Tommi ajoi neljännestä sijasta luokassaan.

SM3: Olli Pollari huolehti Rallybaron tiimin podium paikasta ajaen luokkansa toiselle sijalle. Nuoren miehen edesottamukset rallin aikana olivat vahvoja ja maalissa eroa voittajaan oli vain +4,6 s. Matkaan mahtui yksi harmillinen pyörähdys, jota ilman sijoitus olisi voinut olla astetta kirkkaampi. Sen varjolla Olli ei kuitenkaan ”jossittele”, vaan katsoo virheiden maksavan aikaa ja syy niihin löytyy ratin ja penkin välistä. Hallitsevalle junioreiden suomenmestarille sijoitus rallin SM sarjassa oli historiansa paras sekä ensimmäinen podiumilla. Tältä mieheltä on lupa jatkossa odottaa samankaltaisia suorituksia!