Mikkelissä sattui ja tapahtui

Mikkelissä sattui ja tapahtui

Kauden toinen osakilpailu SM Vaakuna ralli taputeltiin pakettiin kaksijakoisissa tunnelmissa Etelä-Savon vauhdikkailla teillä. Rallybaron tiimin kirkkainta vauhtia piti SM3 luokassa ajava Olli Pollari, jonka opinnot kaksivetoisen auton ratissa näyttävät etenevän suunnitellusti. SM2 luokassa Tommi Järvinen sortui ulosajoon ja SM1 luokassa ajava Jesse Turunen päätti ajella maltillisesti ilman harmeja.

SM3 Olli Pollari
Nuoren miehen matka SM -sarjassa jatkui maltillisin tavoittein. Vähiin jäänyt harjoittelu mietitytti ennen kisaa, mutta asenne matkaan lähdettäessä oli kohdallaan. Itse kisa sujui askel merkkien mukaisesti ja kilpailun loppupuolella mies ilmoitti vauhdin puolesta olevansa tavoitteessa, ellei jopa sen ylitse. Ero kärkimiehiin kaventui huomattavasti ja lopputuloksissa SM3 luokan 8. sija.

SM1 Jesse Turunen
Turunen päätti keskittyä Mikkelissä räyhäävän ajon sijaan maaliin pääsyyn ja auton ehjänä pitämiseen. Jokainen kilometri nelivetoisella tuo oppia lisää, jonka mies tietää tulevan tarpeeseen loppukautta ajatellen. Aivan turistiajeluksi ei Turusen kisavauhtia kuitenkaan voinut luonnehtia, sillä lauantai aamun toisella erikoiskokeella mies tarjosi yleisölle viihdettä ja niisti etupuskurin kertalaakista penkalle. Se ei suurempia harmeja tuottanut, lukuun ottamatta huoltojoukoille aiheutunutta ylimääräistä työtä. Jesselle lopputuloksissa luokkansa 12. sija.

SM2 Tommi Järvinen
Järvinen lähti kisaan kovalla sykkeellä, alla olivat onnistuneet testit ja auton alusta oli saatu miellyttäväksi. Liekö näiden summana syntynyt liiallinen luotto omaan tekemiseen, sillä Järvisen vauhti oli huomattavan kovaa jo kisan avanneella yleisöerikoiskokeella. Toki tavoite oli myös asetettu korkealle, sillä palkintosija tavoitteena tiesi sitä, ettei tarkkailuun ollut varaa. Vauhdin piti olla huipussa alusta alkaen. Harmiksi matka päättyi ulosajoon perjantai illan toiselle erikoiskokeelle. Ulosajo sinällään ei ollut kummoinen, mutta ojassa ollut kallionleikkaus viisti auton siihen kuntoon, että leikki oli jätettävä kesken.